Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς κουκούλα

<<χωρίς κουκούλα>> είχε κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του Δήμου η επιστολή ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου, 12/01/2012


Αγαπητέ φίλε Σωτήρη Μεθενίτη,

Αναφερόμενος στην απάντηση της 12ης Ιανουαρίου 2012, στην επιστολή της Κίνησης Πολιτών Δήμου Μαρκοπούλου σχετικά με το Κρεματόριο (είναι η λέξη που χρησιμοποιούν επιστημονικώς οι Ευρωπαίοι φίλοι μας), λυπάμαι πολύ για τον βαρύτατο χαρακτηρισμό  <<κουκούλα>>, που χρησιμοποίησε το γραφείο τύπου του Δήμου, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν ότι εγώ προσωπικώς και επωνύμως δηλαδή  <<χωρίς κουκούλα>>, κατέθεσα στο Πρωτόκολλο του Δήμου με α/α 469 στις 11 Ιανουαρίου 2012, εικοσιοκτώ(28) φακέλλους που περιείχαν αυτήν την επιστολή προοριζόμενους για καθένα εκ των δημοτικών συμβούλων και εσένα προσωπικά.
Θα ήθελα να γνωστοποιήσω στο γραφείο τύπου του Δήμου που τόσο κακόβουλα και αβίαστα χαρακτηρίζει πρόσωπα, πως είμαι ογδόντα τεσσάρων ετών και στην Γερμανική κατοχή αγωνίσθηκα κατά των Γερμανών κατακτητών με κίνδυνο της ζωής μου χωρίς κουκούλα.

Επίσης , επώνυμα είχε προηγηθεί αίτησή μου στο Δήμο Μαρκοπούλου με αριθμό πρωτοκόλλου 19367, στις 20 Δεκεμβρίου 2011, με την οποία ζητούσα με το  <<θάρρος>> της υπογραφής μου, να μου παραδοθεί οικονομοτεχνική μελέτη για την εγκατάσταση κρεματορίου στο Δήμο Μαρκοπούλου. Ελαβα απάντηση στην αίτησή μου στις   9 Ιανουαρίου 2012, ότι << δεν έχει ακόμα εκπονηθεί οικονομοτεχνική και περιβαλλοντική μελέτη, διότι προηγείται η χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου, η οποία θα γίνει βάσει  Προεδρικού Διατάγματος>>.

Διερωτώμαι πως συγκλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμία μελέτη και πήρε την υπ’αριθμόν 364/2011 απόφαση που σημειωτέον κάνει λόγο για 5-6 αποτεφρώσεις ημερησίως , ενώ η απαντητική επιστολή του γραφείου τύπου αναφέρεται σε 10 αποτεφρώσεις ημερησίως! Τι από όλα να πιστέψουμε; Διότι πολλοί δυστυχώς θα σκεφθούν πως υπάρχει μελέτη αλλά δεν την παρουσιάζετε.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στην παράγραφο της απαντητικής επιστολής που αφορά << την εγκατάσταση φίλτρων και θαλάμων για τον απόλυτο περιορισμό της έκλυσης επικίνδυνων αερίων>>. Στο σημείο αυτό σε παραπέμπω στην σε όλους γνωστή μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί στον Ασωπό και σε όλο τον υδροφόρο ορίζοντα από τα βιομηχανικά απόβλητα παρόλο τους συνεχείς ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών και τις υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές της << καλής λειτουργίας>> των βιολογικών εγκαταστάσεων των βιομηχανιών.

Κατά την πολυετή μου εμπειρία και επαγγελματική μου δραστηριότητα στο χώρο των βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων των δήμων, σε διαβεβαιώνω πως η κατάληξη του επίδοξου εγχειρήματος θα έχει πολύ αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον και κατά συνέπεια τον οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό τομέα του τόπου και πολύ φοβάμαι μη αναστρέψιμη.

Τελειώνοντας θέλω να σου υπενθυμίσω πως σε ψήφισα σε τρεις διαδοχικές δημοτικές αναμετρήσεις και αγωνίσθηκα για την επικράτηση του ψηφοδελτίου μας. Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά τώρα θα αγωνισθώ για την σωματική και ψυχική διασφάλιση των παιδιών μας και των εγγονών μας. Το κόστος των συνεπειών που θα προκληθεί από τέτοιου είδους αρνητική επένδυση δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα.

Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
 Νικήτας  Βλάχος